Podcasts og artikler

Podcast: Videnskabernes Selskab, Grundtanker: IL-6: Sådan påvirker motion kroppen med Prof. Bente Klarlund Pedersen

Vi har vidst i tusinder af år, at vores kroppe har godt af fysisk aktivitet – også selvom det først rigtigt er i moderne tid, at vi har tid og overskud nok til at ‘dyrke motion’. Det var dog længe et mysterium præcis hvorfor, musklernes sammentrækninger havde sådan en gavnlig virkning. I begyndelsen af 00’erne fandt vi imidlertid en vigtig brik i puslespillet, i det vi fandt at IL-6 blev produceret af musklerne ved fysisk aktivitet og således fungerer som en ‘exercise factor’. Hør podcasten om hvordan mangeårig dansk grundforskning i muskler og ny teknologi førte til opdagelsen af musklen som kirtel. Klik her for at høre podcasten. 

Domkirken - BKP om 'DET SUNDE SAMVÆR'

Vi skulle blive i vores boble under pandemien. Det var et dekret fra myndighederne og som smitteforebyggende initiativ var det fornuftigt nok. Det er imidlertid sandsynligt, at nedlukningen har slidt på vores venskaber. Læs resten af artiklen her. 

DR P2 Radio - BKP om kreativitet i forskningen

Psykologiprofessor Lene Tanggard har brugt et helt liv på at udforske kreative processer. Hvad inspirerer os, hvordan kommer vi på de ideer vi gør og hvilken rolle spiller den musik vi eventuelt lytter til undervejs? Det er det Lene Tanggaard vil undersøge, når hun nu tager rundt i Danmark og hver uge åbner døren til en velkendt danskers kreative værksted. 

Om kropskultur og alder - Zetland.dk

Ser du selvhad i spejlet? Bare vent, til rynkerne kommer, så bliver det  faktisk bedre. Et stort studie fra New Zealand bringer godt nyt til vores plagede kropskultur. Læs artiklen hos Zetland.dk nedenfor

Det skal du gøre for at leve sundt og længe

Videnskaben får bedre og bedre styr på, hvad der skal til for at leve et langt og sundt liv. Professor Bente Klarlund opsummerer den nyeste viden på området. Læs artiklen hos Aktuelt Videnskab nedenfor. 

Podcast: Sådan bliver du yngre med årene

Bente Klarlund Pedersen er gæst i Morten Münsters podcastserie ”Adfærd” og episoden handler om sundhed og aldring, sundhedsmyter, sundhedsbegrebet og meget mere.

TV2 Lorry Søndagsmagasinet - Om motion under nedlukningen

Hvordan går det med din træning under corona-restriktionerne? Hvis det er gået ned ad bakke, så er du ikke alene, for Danmarks nedlukning, har en stor effekt på vores muligheder for at røre os. Men man kan faktisk godt bevæge sig uafhængigt af fitnesscenteret og sportsklubberne.
Se hvordan og hør Bente Klarlund fortælle om faren ved manglende motion i Tv2 Lorry i linket i denne artikel.

Podcast: "Hvordan til handling i forhold til at leve et sundere liv” kommer du fra intention

Bente Klarlund er gæst i podcastserien ADFÆRDSLEDELSE PÅ LYD og episoden handler om, hvordan man kommer fra intention til handling i forhold til at leve et sundt liv. Hør hvad der virker i forhold til at få og fastholde en sund adfærd, og hvordan livsstil og livsindstilling påvirker livslængden.
Hør en teaser af Bentes del af podcasten her: BKP om Adfærdsledelse - find hele podcasten i artiklen