2021 CFAS Kursus: Fysisk træning som præ- og postoperativ optimering for kræftpatienter

Dato: 13. & 14. september, 2021
Tilmelding er lukket


Sted: Scandic Hotel Hvidovre, Kettevej 4, 2650 Hvidovre
Pris: DKK 3000
Program: Kursus Program 2021


Tilmelding: Kurset er fuldt besat. Tilmelding er lukket.

TrygFondens Center for Aktiv Sundhed (CFAS, Rigshospitalet) udvikler med udgangspunkt i basal og klinisk forskning træningsformer og ideer til at supplere den behandling der allerede findes til kræftpatienter. Med dette 2-dages kursus for fysioterapeuter og andet sundhedsfagligt personale, vil vi gerne formidle vores viden om fysisk træning i relation til kræftpatienter under behandling, og en række anerkendte forskere præsenterer på dette kursus deres nyeste forskning indenfor emnet.


Kursusundervisere: 

Bente Klarlund Pedersen

Professor, overlæge og leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet

Centeret forsker i hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden for mennesker med cancer, diabetes og kardivaskulære sygdomme.

Hun er forfatter til mere end 700 videnskabelige artikler og bøger og har modtaget adskillige priser for sin forskning. Hun har udgivet populærvidenskabelige bøger om motion og sundhed og har siden 2010 været klummeskribent og redigeret en sundhedsbrevkasse i Lørdagsliv, Politiken. 

Ismail Gögenur

Professor, overlæge dr.med. Ismail Gögenur, Center for Surgical Science, Sjællands ­Universitetshospital

Ismail er dedikeret til udviklingen og implementeringen af nye kirurgiske behandlinger samt undervisning. Ismail har en særlig interesse i minimal invasiv kirurgi med fokus på kolorektal kræft. Kirurgisk patofysiologi har været Ismails primære forskningsområde. Under dette emne har Ismail haft et øget fokus på udviklingen af behandlingsstrategier i den perioperative periode for at forbedre kort- og langtidsonkologiske outcomes.

Jesper Frank Christensen

Gruppeleder, Postdoc, Ph.D., Trygfondens Center for Aktiv Sundhed

Jespers vigtigste forskningsinteresser inkluderer:

I) Oprettelse og udvikling af humane forsøg, der undersøger træning som kræftmedicin, herunder muskel-til-tumor-crosstalk og andre træningsinducerede anti-kræftmekanismer.

II) Udvikling af evidensbaserede fysiske træningsinterventioner som understøttende strategier i hele patientforløbet under og efter primær anticancer terapi

Jon Kroll Bjerregaard

Læge, Ph.D., Onkologi, Syddansk Universitet

Jon har speciale i mave- og tarmkræft og har blandt andet beskæftiget sig med prognostiske og prediktive faktorer for bugspytkirtel kræft samt undersøgt effekten af flere forskellige præperater til behandling af en række af forskellige mave- og tarm kræfttyper.