Simonsen gruppen

Om os

I ”Cancergruppen” forsøger vi at besvare spørgsmålet: Hvad betyder det at holde sig fysisk aktiv efter man har fået en kræftdiagnose?

Vi er interesserede i at undersøge om man med fysisk træning kan optimere et kirurgisk behandlingsforløb for kræft. Dette undersøger vi blandt andet ved at teste effekten af at træne under kemoterapi forud for sin operation. Vi undersøger her om man ved at træne kan bevare sin fysiske funktion, kondition og muskelmasse og om dette kan medvirke at man bedre tåler kræftbehandlingen. Derudover undersøger vi om man med træning lige efter udskrivelse kan mindske det stressrespons, der følger et kirurgisk indgreb.

Mange patienter med kræft oplever at tabe muskelmasse. Dette kan skyldes kræftdiagnosen, behandlingen herfor eller inaktivitet. Tab af muskelmasse kan føre til nedsat fysisk funktion og har derfor stor betydning for den enkeltes livskvalitet. Derudover tyder det på, at patienter, der har lav muskelmasse eller oplever tab af muskelmasse, har en nedsat tolerance til behandlingen af deres kræftsygdom og forringet overlevelse. Vi er undersøger derfor om man med styrketræning kan bevare sin muskelmasse og fysisk funktion gennem sit behandlingsforløb.

Endelig er vi interesserede i om træning kan påvirke kræftceller og tumorvækst. Vi undersøger om faktorer, der underskilles i blodet under træning, kan påvirke kræftcellers evne til at dele sig og danne metastaser. Derudover ved vi, at antallet af immunceller i blodet stiger under træning i blodet og dyreforsøg har vist at disse kan ende i en kræfttumor og hæmme væksten af denne. Dette forsøger vi at eftervise i patienter med kræft ved at tage biopsier af kræfttumorer før og efter en træningsintervention.

Det overordnede mål med vores projekter er at undersøge om fysisk træning skal være en integreret del af behandlingen af kræftsygdomme.

Hvem er vi