Podcasts

IL-6: Sådan påvirker motion kroppen

Vi har vidst i tusinder af år, at vores kroppe har godt af fysisk aktivitet – også selvom det først rigtigt er i moderne tid, at vi har tid og overskud nok til at ‘dyrke motion’. Det var dog længe et mysterium præcis hvorfor, musklernes sammentrækninger havde sådan en gavnlig virkning.

Men i begyndelsen af 00’erne fandt professor Bente Klarlund en vigtig brik i puslespillet, da hun lokaliserede stoffet IL-6, som udgør en central del af den såkaldte ‘exercise factor’. Hun kalder selv fundet et lykkeligt sammentræf, som blandt andet skyldes en mangeårig dansk grundforskning i muskler, opkomsten af ny teknologi og hendes egen forståelse af inflammation.

Sådan bliver du yngre med årene

I denne episode af Adfærd gør Bente Klarlund dig yngre med årene.

Bente Klarlund er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed. Og så er hun forfatter til bogen: ”Yngre med årene – Sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år”. Vi har vidst i tusinder af år, at vores kroppe har godt af fysisk aktivitet – også selvom det først rigtigt er i moderne tid, at vi har tid og overskud nok til at ‘dyrke motion’. Det var dog længe et mysterium præcis hvorfor, musklernes sammentrækninger havde sådan en gavnlig virkning.

Hvordan kommer du fra intention til handling i forhold til at leve et sundere liv

Bente Klarlund er gæst i podcastserien ADFÆRDSLEDELSE PÅ LYD og episoden handler om, hvordan man kommer fra intention til handling i forhold til at leve et sundt liv. Hør hvad der virker i forhold til at få og fastholde en sund adfærd, og hvordan livsstil og livsindstilling påvirker livslængden. I denne episode af Adfærd gør Bente Klarlund dig yngre med årene.

Sådan holder du dig sund og rask

Bente Klarlund er gæst i podcasten ClairCast udsendelse nr. 109 og episoden handler bl.a. om de vigtigste ingredienser til et langt og sundt liv.

I udsendelsen kan du bl.a. høre om:

Hvad sker der i musklerne, når man dyrker motion og/eller styrketræner?

Hvilken positiv indvirkning har motion på diabetes, gigt og sygdomme?

Har alderen en indflydelse på hvilket udbytte man kan få af at gå, løbe eller træne?