Aktiv Sundhed

Hvad vil vi?

BenteTrygFondens Center for Aktiv Sundhed vil med udgangspunkt i forskningen udvikle nye træningsformer, der kan anvendes som ideel behandling af personer med en række kroniske sygdomme med fælles behandlingsudfordringer.

Læs mere ...

CFAS Ambassadør-programmet

Velkommen til CFAS Ambassadør-programmet:

CFAS ambassadørFormålet med programmet er at få viden om fysisk træning som behandling ud til alle landets kommuner samt at efteruddanne fagpersoner ift. fysisk aktivitet. Samtidigt vil ambassadørprogrammet udgøre et netværk for ide- erfaringsudveksling.

Læs mere ...

Syg men sund og aktiv

Syg men sund og aktiv - En bog om at holde sig aktiv uanset hvad man fejler.

BookletVi har lavet en booklet som henvender sig til personer, der funktionsmæssigt starter helt i den svage ende. En typisk læser vil være den sengeliggende patient - som forhåbentlig senere er oppegående og til sidst udskrevet.

Bogen indeholder korte motiverende tekster om hvorfor det er godt at være aktiv, samt små lette træningsprogrammer, målrettet den sengeliggende, den oppegående og den udskrevne patient/borger.

Bogen er gratis og udleveres til sundhedsfaglige, der ønsker at anvende bøgerne til et nærmere defineret formål. 

Læs mere ...

Sådan kan du være aktiv når du er sengeliggende

SengeliggendeHvis du er indlagt på hospitalet eller på anden måde er bundet til sengen på grund af sygdom eller skade, så kan det være svært at være fysisk aktiv, men selv en lille smule aktivering af musklerne er meget bedre end ingenting. Her kan du få gode råd og downloade nogle nemme programmer, som du kan bruge uanset hvor svag du er.

Læs mere ...

Centerets forskning - overblik

Et centralt princip i centeret er, at den forskning der foregår i laboratorierne kan finde direkte anvendelse ude i den virkelige verden - både på hospitaler, i kommuner og hos den enkelte borger.

Læs mere ...

Borg-skalaen

Borg-skalaen er et subjektivt værktøj til at styre træningsintensiteten med, så man undgår at skulle måle puls

Læs mere ...

Download plakater med motiverende citater

PostersPå Center for Aktiv Sundhed har vi fået fremstillet 10 forskellige flotte plakater med motiverende qutes. Du kan her frit downloade plakaterne i høj opløsning og selv få dem printet i den størrelse du ønsker.

 

Læs mere ...

Træn hjemme

Træn hjemmeTræningsvideoer med programmer specielt udviklet til personer med KOL, hjertesygdom eller andre med lav kredsløbsfunktion.

Læs mere ...

 

Forskning

FORSKNING
 

Fysisk aktivitet

FYSISK AKTIVITET
 

Uddannelse

VIDEN

Døre

Hvilestofskifte

Vær aktiv